skip to Main Content

Onder de kap van deze klassiekers gaat het er heet aan toe. Een Mini, Kever, Citroën 2CV, Fiat 500 of Renault 4 met een barbecue in het vooronder? Het kan, het is een Carbecue en die is sinds kort te koop.

Door Wim Otten – autorai.nl

Carbecue voor BBQ-plezier
Onderzoeken wijzen het uit: BBQ-en is echt een mannending. En wat is dan een geijkt cadeau voor vaderdag? Een nieuwe barbecue. Wil je echt vlammen, kijk dan eens naar een Carbecue: super origineel en goed voor jaren BBQ-plezier. Lekker grillen in het front van een klassieke Mini Cooper, Fiat 500, Citroën 2CV, VW Kever of Renault 4. En met de motorkap dicht ook zonder meer het aanzien waard!

Made in Nieuwveen
De Carbecue is een Nederlandse creatie van Ad Janmaat en zijn zoon Job uit Nieuwveen. Het is het resultaat van vier jaar denkwerk, construeren en uitproberen. Onlangs is deze wel heel unieke barbecue geïntroduceerd. ‘Via social media zag ik een keer dat iemand een gril in de voorzijde van een Kever had gemonteerd. Zo kwamen we op het idee’, vertelt Job Janmaat. ‘Aanvankelijk zijn we hobbymatig in de vrije tijd zelf aan de slag gegaan. Eerst een Kever en vervolgens steeds een modelletje erbij. Na vier jaar ontwikkelen heeft dat geleid tot deze 5 Carbecue-modellen.’

Nieuwe carrosseriedelen
Carbecue heeft inmiddels circa 100 exemplaren in totaal op voorraad. Veel zorg is aan kwaliteit en afwerking besteed, want na een keer grillen mag de lak niet van de Carbecue bladeren of roest de kop opsteken. De productie wordt slim aangepakt. Job: ‘Het barbecuedeel zit in een eigen frame, waarop we de carrosseriedelen van de klassieke auto’s monteren. Die onderdelen kopen we nieuw en laten we spuiten. We hebben dus geen donorauto nodig. We werken vooral met roestvrijstalen delen voor barbecue en frame, want de kwaliteit moet top zijn.’

Wat kosten ze?
Exclusiviteit heeft een prijs. De ‘instapper’ Fiat 500 zit op 4.895 euro. Dat is best een flink bedrag, maar volgens de makers koop je ook een stuk beleving. Bij het openen van de klep zie je een gasbarbecue (2-pits). Met een afstandsbediening kun je echter koplampen en knipperlichten, spots in de motorkap, verdekte LED-verlichting en de muziekbox bedienen. Het vlaggenschip Renault 4 zit op 8.145 euro. Dan heb je onder de kap een 3-pits gasbarbecue of houtskoolbarbecue en diverse attributen zoals au bain marie, warmhoudplaat en koelkast om etenswaar warm en dranken koel te houden.

P.S. Ook na vaderdag is de Carbecue een super leuk idee om de ware BBQ-king te bekoren: carbecue.nl